Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Pikantní bramborové houstičky

Pikantní bramborové houstičky

Potřebujete: 40 dkg vařených brambor, 20 dkg polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 10 dkg másla, sůl a pálivou papriku, vejce na potření a sezamová semínka na posyp

Postup: Uvařené a oloupané brambory nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte k nim změklé máslo, sůl a pálivou papriku (podle chuti). Zpracujte těsto, rozdělte je na 16 dílů, každý díl pak ještě na další tři. Vyválejte válečky a upleťte houstičky (jako copánky), potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamem. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut.

Lenka Moučková


11.1.2012   Rubrika: Pečivo   |   Komentářů 15   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pikantní bramborové houstičky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
orinka
orinka - 11.1.2012 18:36

mám zbylé brambory, bývá zvykem, že jsou z toho šlejšky s makem, ale vidím, že i tohle by bylo dobré využitísmajlik - 57

 
jase
jase - 11.1.2012 18:12

Nějak v tom postupu nenacházím tu mouku a prášek do pečiva...ale to se tam stejně asi dá hned všechno najednou, že?

 
monja
monja - 11.1.2012 18:05

právě jsem je upekla a jsou báječný .... smajlik - 57

 
Zvědavka
Zvědavka - 11.1.2012 15:41

Sonne: v poho smajlik - 64

 
Sonne
Sonne - 11.1.2012 15:35

No já jsem tupec, nebo mi nějakej šotek ten prášek do pečiva předtím vymazal!!!! smajlik - 82 Já ho v tom receptu předtím fakt neviděla...

Omlouvám se! smajlik - 68

 
Sonne
Sonne - 11.1.2012 15:34

Zvědavka: No právě, asi jsem to blbě napsala... Nebude to tvrdý, když tam není ani prášek do pečiva, ani droždí?

 
Zvědavka
Zvědavka - 11.1.2012 15:16

Sonne: tam není co by kynulo, ne?

 
.slunecnice.
.slunecnice. - 11.1.2012 14:54

Sonne: Když v tom není droždí ????.....možna chvíli odpočinout smajlik - 26

 
Sonne
Sonne - 11.1.2012 13:39

Nemusí to kynout? smajlik - 64

 
Zvědavka
Zvědavka - 11.1.2012 12:09

mam-ča: Jasně, to je o prioritě a životním stylu. Já mám spoustu času, tak proč ho nevyužít, navíc, když mě to baví.

 
mam-ča
mam-ča - 11.1.2012 11:47

Zvědavka: Určitě je to dobré, ale ten čas radši věnuji nějaké prospěšnější činnosti a bramborové houstičky koupím u pekaře. smajlik - 58

 
Zvědavka
Zvědavka - 11.1.2012 11:29

To může být dobré, ale jako Sharon bez pálivé papriky. Asi vyzkouším.

 
Světlonoska
Světlonoska - 11.1.2012 9:42

smajlik - 76Tyhle věci/kynuté atd/dělám často,nezdá se mi to moc,upéct,vidím to na smažení,dělat je ale nebudu tak ani taksmajlik - 66pouze jako placičky,ne houstičkysmajlik - 58smajlik - 47

 
sharon
sharon - 11.1.2012 9:12

dala bych si ale bez pálivé papriky......smajlik - 57

 
batum
batum - 11.1.2012 1:35

Ty by byly ke snídani,ale kdo je udělá.....že se ptámsmajlik - 34

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80379.
    Archiv anket.