Pikantní bramborové houstičky
Potřebujete: 40 dkg vařených brambor, 20 dkg polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 10 dkg másla, sůl a pálivou papriku, vejce na potření a sezamová semínka na posyp
Postup: Uvařené a oloupané brambory nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte k nim změklé máslo, sůl a pálivou papriku (podle chuti). Zpracujte těsto, rozdělte je na 16 dílů, každý díl pak ještě na další tři. Vyválejte válečky a upleťte houstičky (jako copánky), potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamem. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut.
11.1.2012 Rubrika: Pečivo | Komentářů 15 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pikantní bramborové houstičky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.mám zbylé brambory, bývá zvykem, že jsou z toho šlejšky s makem, ale vidím, že i tohle by bylo dobré využití
Nějak v tom postupu nenacházím tu mouku a prášek do pečiva...ale to se tam stejně asi dá hned všechno najednou, že?
právě jsem je upekla a jsou báječný ....
Sonne: v poho
No já jsem tupec, nebo mi nějakej šotek ten prášek do pečiva předtím vymazal!!!! Já ho v tom receptu předtím fakt neviděla...
Omlouvám se!
Zvědavka: No právě, asi jsem to blbě napsala... Nebude to tvrdý, když tam není ani prášek do pečiva, ani droždí?
Sonne: tam není co by kynulo, ne?
Sonne: Když v tom není droždí ????.....možna chvíli odpočinout
Nemusí to kynout?
mam-ča: Jasně, to je o prioritě a životním stylu. Já mám spoustu času, tak proč ho nevyužít, navíc, když mě to baví.
Zvědavka: Určitě je to dobré, ale ten čas radši věnuji nějaké prospěšnější činnosti a bramborové houstičky koupím u pekaře.
To může být dobré, ale jako Sharon bez pálivé papriky. Asi vyzkouším.
Tyhle věci/kynuté atd/dělám často,nezdá se mi to moc,upéct,vidím to na smažení,dělat je ale nebudu tak ani takpouze jako placičky,ne houstičky
dala bych si ale bez pálivé papriky......
Ty by byly ke snídani,ale kdo je udělá.....že se ptám