Závin s mletým masem
Potřebujete:
Na těsto: 500 g hladké mouky, 100 g tuku, 250 ml mléka, 2 žloutky, 30 g droždí, 1 lžičku soli, špetku cukru, vejce na potření
Na náplň: 400 g mletého masa (hovězí), 1 cibuli, 1 lžíci oleje, 1 vejce, 2 lžíce kečupu, 50 g strouhaného sýra, petželovou nať, sůl, pepř
Postup: Z droždí, 4 lžic vlažného mléka, špetky cukru a 1 lžíce mouky nechte vzejít kvásek, pak přidejte mouku, rozehřátý tuk a mléko s rozkvedlanými žloutky. Zpracujte těsto a nechte ho asi půl hodiny kynout. Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli. Mlété maso osolte a okořeňte a smíchejte s vejcem a kečupem. Vykynuté těsto rozdělte na poloviny a rozválejte je. Potřete je masovou náplní, posypte petrželovou natí, oresovanou cibulí a částí nastrouhaného sýra. Zaviňte, přeneste na plech s pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sýrem a upečte.
4.6.2012 Rubrika: Pečivo | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Závin s mletým masem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.monja:
do závinu dávám uzený a zelíčko a je to ňamka ...
Já to pochopila tak,že se to maso dá na tu cibulku taky osmahnout...může to být dobré,dělám něco podobného z list.těstem
Asi bych nejdrive maso rychle osmahla na suché pánvi, syrove zabalené bude poustet tuk primo do testa a bude to takové blemcavejsi. Sice by mohlo pomoci rozválené testo nejdrive potrit samotnym kecupem nebo protlakem a teprve na to dát masovou smes ,ale stejne to nebude ono.