Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zelné pirožky

Zelné pirožky

 

Potřebujete: 500 g kysaného zelí, 30 g slaniny, 1 cibuli, sůl, mletý pepř. Těsto: 500 g polohrubé mouky, 2 vejce, voda a sůl, dále 50 g slaniny na omaštění.

 

Postup: Kysané zelí dáme vařit a přidáme k němu nakrájenou cibuli osmaženou na rozškvařené slanině. Na vál prosijeme mouku, přidáme vejce, sůl, podle potřeby vodu a vypracujeme těsto.

Na pomoučeném vále vyválíme tenkou placku, nakrájíme čtverce, naplníme je hustým uvařeným zelím bez vody a přehneme do tvaru trojúhelniku. Okraje dobře přitiskneme, aby se při vaření neotevřely, a vkládáme do vařící osolené vody. Podle velikosti a síly těsta vaříme asi 5 minut.

Hotové pirohy dáme do mísy, omastíme je rozpuštěnou slaninou a podáváme.

Meryl


22.1.2013   Rubrika: Pečivo   |   Komentářů 2   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zelné pirožky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
monja
monja - 22.1.2013 10:15

joj to bych si dala smajlik - 57 i když to není moc dietní smajlik - 68

 
orinka
orinka - 22.1.2013 7:58

já bych tohle spíš zabalila do kynutého těsta, protože jinak bych se bála, aby mi to nevyteklo. Přesné těsto je ošemetná věc.smajlik - 68

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80379.
    Archiv anket.