Pirohy se zelím
Potřebujete: 500 g kysaného zelí, 30 g slaniny, 1 cibuli, sůl, mletý pepř. Těsto: 500 g polohrubé mouky, 2 vejce, voda a sůl, dále 50 g slaniny na omaštění.
Postup: Kysané zelí dáme vařit a přidáme k němu nakrájenou cibuli osmaženou na rozškvařené slanině. Na vál prosijeme mouku, přidáme vejce, sůl, podle potřeby vodu a vypracujeme těsto.
Na pomoučeném vále vyválíme tenkou placku, nakrájíme čtverce, naplníme je hustým uvařeným zelím bez vody a přehneme do tvaru trojúhelniku. Okraje dobře přitiskneme, aby se při vaření neotevřely, a vkládáme do vařící osolené vody. Podle velikosti a síly těsta vaříme asi 5 minut.
Hotové pirohy dáme do mísy, omastíme je rozpuštěnou slaninou a podáváme.
28.2.2013 Rubrika: Pečivo | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pirohy se zelím
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Nejlepší to je z kynutého nebo v listovém těstě
tohle těsto moc neradím, poteče to z něj, když pirohy, tak raději z kynutého!
plním směskou zelí, mrkve a ovčího sýra a je to MLASK..!
to je těsto jako na nudle, to bude samé zelí, asi bych použila jiné těsto, třeba bramborovo tvarohové a osmaženou cibulku se slaninkou
No, to bych si dala!!
tak mě se určitě otevřou....