Langoše
Potřebujeme: 1kg hladké mouky, 1/2 l kefíru, 1/4 l mléka, 14 g droždí, 1 lžičku jedlé sody, 1 vejce.
Postup: Vše důkladně spojíme a těsto necháme dvě hodiny kynout. Dáme do obrovského sáčku (kynutím se opravdu zvětší objem) a necháme 24 hodin v lednici. Čím je těsto v lednici déle, tím jsou langoše chutnější. Při smažení oddělujeme kousky, na válu tvoříme válečkem nebo v ruce tvar langošů a smažíme na oleji.
Obkládáme tím, na co máme chuť (česnek, sýr, tatarka, kečup...). Dobrou chuť.
17.4.2013 Rubrika: Pečivo | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Langoše
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Bellana: přesně.....zrovna včera v Sama doma v Tv jsem poslouchla paní doktorku , jak si všechno hlídáme, čteme , kontrolujeme éčka atd...ale že cigareta má tisíc škodlivin to už jaksi nevíme....a stačí jen dýchat ten kouř ...
sharon: Suchý langoš bude asi jako suchý bramborák. Jíst to jde, když má člověk hlad, ale nepochutná si. Tohle tažení proti tukům mě dost baví. Jistě, jsou lidé s nemocným žlučníkem nebo slinivkou nebo něčím podobným, ale zdravým lidem trocha tuku neuškodí. Dva plátky dobré anglické jsou stokrát chutnější než deset plátků dvacetiprocentního sýra (fuj) a energeicky to vyjde zhruba stejně. A pak - do salátů tuk patří, jinak z nich vitamíny nezískáme.
Také jsme je neměli dlouhojen ted´zrovna nemáme česneks jogurtem sjem je už také dělala
Jéééé langoše..dlouho jsem je nedělala a mám je ráda,mám taky podobný recept,ale s jogurtem..........mastné je nemám, dávám na ubrousek, jsem žlučníkář i když ho nemám, někdy se ozve
langoše píši 1*
langoše dělám na sladko i na slano na kvalitním čerstvém oleji a jsou super, taky dávám na ubrousky a mastné nejsou vůbec....suchý langoš si neumím předstvait
Kefírová buchta i langoše jsoumastné nemusí být,když se odkládají na ubrousek,bramboráky bych řekla,že jsou nacucané více
Já bych si dala Receptů na langoše mám několik, ale ještě jsem je nedělala.
dadka: taky nemám ráda, když z něčeho kape mastnota, proto všechno čerstvě usmažené prokládám ubrousky, aby se ta mastnota vsákla.
Obrací se mně žaludek jen při představě toho mastného langoše.
miluji je také dělám