Pirohy se zelím
Potřebujete: 500 g kysaného zelí, 30 g slaniny, 1 cibuli, sůl, mletý pepř. Těsto: 500 g polohrubé mouky, 2 vejce, voda a sůl, dále 50 g slaniny na omaštění.
Postup: Kysané zelí dáme vařit a přidáme k němu nakrájenou cibuli osmaženou na rozškvařené slanině. Na vál prosijeme mouku, přidáme vejce, sůl, podle potřeby vodu a vypracujeme těsto.
Na pomoučeném vále vyválíme tenkou placku, nakrájíme čtverce, naplníme je hustým uvařeným zelím bez vody a přehneme do tvaru trojúhelniku. Okraje dobře přitiskneme, aby se při vaření neotevřely, a vkládáme do vařící osolené vody. Podle velikosti a síly těsta vaříme asi 5 minut.
Hotové pirohy dáme do mísy, omastíme je rozpuštěnou slaninou a podáváme.
12.11.2013 Rubrika: Pečivo | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pirohy se zelím
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.asi před 3 hodinama jsem prohlásila, že do konce týdne nechci vařit. Toto by mé rodině také jelo.
jen to zelí bych to toho nevařila, ale dala podusit na tu cibulku se slaninou, jen mírně podlila a vydusila do téměř sucha
Milda3: souhlasím, kysaný zelí je úžasná bašta a zdravá
a přemýšlím, že bych to snad dokázala uvařit ... docela mě to láká
párkrát jsem to jedl u příbuzných ze strany synovi přítelkyně a bylo to moc dobré,já můžu vše kde je kysané zelí