Slané polštářky s hermelínem
Velmi rychlé pohostění k pivu a nebo vínu. Obvykle nestihnou ani vychladnout a už je talíř prázdný.
Potřebujeme:
Balíček listového těsta
Vejce
Jakýkoliv plísňový sýr - Hermelín, Camembert, Brie
Sůl. Pepř, červenou paprika, sušený česnek v prášku
Postup:
Rozválené listové těsto natřu rozšlehaným vajíčkem a kolečkem nakrájím na menší čtverečky. Na každý dám kousek plísňového sýra a potom vše okořením solí, červenou paprikou, pepřem a sušeným česnekem.
Peču v předehřáté troubě do zlatova. Jsou výborné.
Dobrou chuť dnes přeje Barča Z.
29.1.2016 Rubrika: Pečivo | Komentářů 23 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Slané polštářky s hermelínem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Milda3 - supr - šikulka
mariena: tomu verim pri pomysleni na jakykoliv evropsky syr cintam jako bernardyn. Pak jdu tady do kramu a prejde mne chut
batum: tak jsem to dělal dnes poprvé,čtvereček šunka na polovic camembert a na druhou půlku sýr s modrou písní a nic se nerozteklo
já jsem myslela,že zabalit a ono je to nahoře,tak to plísňák ten by rozteklake zkusím s Brie
já dělám listtěsto podle pí Slavíkové - maminčina kuchyně...........tak jsem zkoušela jako vy...vyválet,pomazat vajíčkem,koření a posypala sezamem,rádylkem proužky a namotala na malé trubky....vypadalo to a bylo to moc chutnéééé.
YXH: Mě to ve Španělsku hrozně chutnalo,je to takové zobání mezi řečí u sklenky vína.
jj,je to tak,mamka to zkousela s hermelinem a ted se moc rozteka,chce to opravdu ten Brie.
mariena: To mas pravdu, zalezi odkud syr je. Evropske syry se s tim co se vyrabi treba u nas za louzi nedaji srovnat. Je to mnamka, syry co jsou delane tady jsou casto bez chuti a spis jakoby z plastiku. Kupuju nekdy dovozove, ale ceny jsou silene.
Barča Z: Řekla bych,že na to je u nás nejlepší Brie.Nezapomeň,že ve Španělsku je jiná kvalita sýrů.
Haninka: proč hned ostuda...kdysi jsem také kupovala...ale co dělám to jednoduché a rychlé svoje tak listové už nechci a nechce z něj štrůdl ani ten můj pán co se mnou bydlí.....
Kozoroh18: neboj, taky kupuji listové hotové v místní pekárně - jejich výroba, je výborné - a když natrefím na akci, tak si koupím - já ostuda - i rozválené!
Barča Z - pro nekoho bych se mozna mela stydet, ale ja si take kupuji listove testo. Pokud ho mam v mrazaku tak nez pripravim napln at slanou nebo jablicka ono zmekne a muze se valet a pect.
Mě se to líbí Barčo líbí, myslím, že toho nikdo nejí desítky kilogramů týdně.
Píši si.
Ale díky tomu jsem si vzpomněla na podobnou pochutinu, tak to písnu Lindě. Taky to bude hrozně nezdravé, palmové a celkově smrtící
Zeny ja jsem to poslala jen jako takovy rychly chutny napad,protoze s tim vzdycky mam velky uspech.Ja si delam vsechna testa doma,ale jsem nepecici,jsem variciTakze knedle ,nudle,pizzu to si delam domaci.Tohle je takova rychlovka a tak z koupeneho.
Kozoroh18: Kokosovy olej mam a pouzivam.S avokadem jsou to dva z nejzdravejsich tuku.
dobry a zdravy je kokosovy tuk - olej. Je na vse, do jidla i jako kosmetika.
Barča Z - Z mi uletělo.
Škoda, že se nedostanu na tvoji stránku.
Ráda jsem se dívala na tvoje talíře.
Barča - Listové těsto nikdy nezklame.
Hlavně je to rychlovka, na slano i na sladko.
sharon: nejde jen o zdraví jako takové, ale jde i o pralesy, které díky této pochybné pochoutce mizí a s nimi i plíce Země a spousta živočichů. Někomu není jedno co po sobě zanechá. Ignorace výrobků s palmovým tukem je investice do vnoučat, některé firmy jej přestaly používat díky tomu, že jim klesla spotřeba.
Barča Z: Delala jsem podobne kapsicky davala jsem testo do formicek na mufiky. Do testa syr a brusinky (marmeladu misto papriky a cesneku). Jsou moc dobre k vinu. Jde to take s ovcim syrem (nemam rada plisnovy), tak delam nekolik ruznych variant.
orinka: te´d už ti ten palmový tuk tak neublíží když ho nekonzumuješ na kila........neboj....
Za mlada bych po tomto receptu skočila. Ale už musím dávat pozor na tuky a tohle je strašně mastné. Navíc, v kupovaných listových těstech bývá palmový tuk.