Amygdalota
Potřebujete: 450 g spařených a vyloupaných mandlí, namletých co nejjemněji, 1 a 1/2 šálku cukru, 1/2 šálku vody, 2 polévkové lžíce vody z pomerančových květů (prodává Farah či Marks&Spencer), krystalový cukr na obalení
Postup: Do pánve (nejlépe s dvojitým dnem) nasypte mandle, cukr, přilejte vodu (i tu z květů), míchejte a prohřívejte přibližně 10 minut, až se hmota spojí. Pozor, aby se nepřipálila. Poté pánev odstavte a hned prsty namočenými ve vodě z pomerančových květů tvarujte malé nočky. Obalujte v krystalovém cukru. Nechte trochu „vyschnout“ a pak uložte do chladu. Nočky nejsou až tak sladké, jak by se u řeckého cukroví očekávalo.
Recept převzat z webu www.cuketka.cz
19.12.2008 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Amygdalota
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Voda z pomerančových květů - to slyším poprvé - podívám se, tohle neznám
super, už si píšu
monja: ale v bio určitě ano.
voda z pomerančových květů - to asi v tescu nemají
hm, mandle může ve všech podobách