Likérové kuličky
Potřebujete: 25 dkg čokolády na vaření, 15 dkg másla (ne rostlinného tuku!), 20 dkg pískového cukru, 70 ml mléka, 2 lžíce likéru (kokosového, mandlového, griotky nebo rumu...), strouhané mandle či oříšky/kokos
Postup: Do kastrolku vlijte 70 ml mléka a přidejte 20 dkg pískového cukru. Míchejte a přiveďte k bodu varu, odstavte z ohně a vmíchejte máslo. Čokoládu rozlámejte na kousky a nechte rozpustit v sladké mléčné hmotě, neustále míchejte. Nakonec vmíchejte likér. Až je hmota homogenní, vlijte ji do zapékací misky (či pekáčku). A dejte ztuhnout do chladu na 2-3 hodiny. Pak lžičkou vykrajujte hrudky, ze kterých vytvarujete kuličky. Ty obalte v oříšcích. Hotový výrobek uchovávejte v chladu.
25.11.2009 Rubrika: | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Likérové kuličky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.tak to by taky šlodlší nenáročné pro nás necukrářky
, a co ta kila potom? Vypadá to mooooooocinky lákavě
Určitě vyzkouším,jsou tam samé dobré věci.
ježíš to musí být mňamózní, mám na to chuť
Linda: Máslo oproti rostlinému tuku zatuhne .
Linda: je to dozajista proto, aby tam někdo nedal jen rostlinný tuk nebo směs živočišného a rostlinného (jak někdy obchodníci také nazývají onu kostku tuku máslem).
Blbý dotaz.... proc upozornuje, ze musí být máslo a ne nic jiného? Kde já doprcic sezenu máslo bez soli
ještě mě napadlo nahradit třeba polovinu mléka smetanou
podle receptu soudím, že to musí být mňamka, já už bych tam ale ten cukr nepřidávala, čokoláda na vaření se mi zdá být dost sladká, ale jinak
tý jo, další cukrovíčko
Ještě jedna vychytávka: na vykrajování používám vykrajovátko na brambory, dělá pěkné kuličky. Dá se sehnat v prodejně rybářských potřeb (menší) a v některých prodejnách domácích potřeb.
Tenhle recept znám, je naprosto skvělý. Doporučuji zkusit i verzi s bílou čokoládou!