Kokosové čtverečky nepečené
Potřebujete: Hmota č. 1: 15 dkg másla, 15 dkg cukru, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 3 lžíce marmelády, 12 dkg piškotů (namletých), 10 dkg sušeného mléka
Hmota č. 2: 15 dkg másla, 15 dkg cukru, 1 vajíčko, 15 dkg strouhaného kokosu, šťávu z 1 citronu
Čokoládu na vaření
Postup: Hmota č. 1: Máslo a cukr utřeme do pěny, přidáme ostatní suroviny (včetně marmelády) a vypracujeme hmotu, kterou rozprostřeme na plech. Tuto hmotu opět potřeme marmeládou. Dáme odpočinout do chladu. Mezitím začneme zpracovávat hmotu č. 2: Opět utřeme máslo s cukrem, přidáme vajíčko a mícháme dál. Přidáme strouhaný kokos a šťávu z 1 citronu. Když jsou všechny suroviny dobře prolnuté, hmotu č. 2 rozprostřeme na první vrstvu potřenou marmeládou.
Horní vrstvu postříkáme čokoládou. Na plechu pokrájíme na čtverečky a skladujeme v lednici.
"U nás toto cukroví sníme vždy jako první," píše čtenářka Gabriela. Děkujeme za recept.
8.12.2009 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kokosové čtverečky nepečené
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Něco poradím, jedná se o jednu soutěž, kde lze snadno vypočítat sms a vyhrát notebook. Stačí odeslat pár sms a lze na systém snadno přijít. Už mám doma 2 notebooky a byl jsem ze soutěže vyřařen.
http://www.smschallenge.cz/p/1593
JA vejce kupuju v obchode a jeste jsme se po tom nepotentovali:)
Lisa - 8.12.2009 8:48 - taky tak dělám krém. Ale je fakt, že např. vosí úlky dělám z bílku,cukru a mletých ořechů a to se taky nepeče. Ale máme vlastní vejce, tak snad se po tom nepotentujeme
jak je to nepeceny a dava se do toho vajicko, tak to nedelam, ani nejim, pokud lze, tak syrova vejce vynechavam z recetpu, ale chapu, ze tady to vynechat nejde..... zel, jsem prodelala salmonelozu, nestojim o repete... skoda, protoze to vypada slibne...
Já šlehám vajíčka s cukrem ve vodní lázni do husté pěny a pak teprve přidávám do krému. Má to tu výhodu, že krém lépe drží a cukr se rozpustí a nekřupe (dá se pak použít jakýkoliv cukr).
No ono do spousty krémů a cukrovího se dávaj syrový žloutky, nedělám to, ble...
katulec: vazne syrove. Ja jsem taky nejdriv neverila, ale kdyz to uchovas v chladu tak super...
A vazne se tam dava syrov vejce? do nepeceneho cukrovi?