Florentinky s kandovaným ovocem
Potřebujete: na těsto: 125 g hladké mouky, 35 g cukru, 1 žloutek, 60 g másla, 1 lžíci kakaa, 1 lžíci rumu
Dále: 90 g másla, 90 g cukru, 40 ml smetany, 30 g medu, 50 g kandovaného ovoce, 50 g sekaných mandlí, 10 g pistácií, 60 g mandlových plátků.
Postup: Přísady na těsto smísíme a vypracujeme. Těsto vyválíme, dáme na plech, několikrát propíchneme a pečeme 10 minut při 200 °C. Máslo, cukr, smetanu, med a ovoce vaříme asi 2 minuty. Poté vmícháme mandle a pistácie. Směs rozdělíme na těsto a pečeme dalších 15 minut. Po vychladnutí nakrájíme na čtverečky velikosti 3x3 cm.
Recept zaslala čtenářka Viktorie z Děčína. Děkujeme.
9.12.2009 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5