Mrkvánky
Potřebujete: 130 g najemno nastrouhané syrové mrkve, 350 g hladké mouky, 250 g rostlinného tuku Hera, 1 žloutek
Postup: Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici odpočinout asi hodinu. Poté vyválíme placku o síle 0,5 cm, vykrajujeme drobné tvary. Po upečení je horké obalujeme v cukru s vanilkou.
"V naší rodině velmi oblíbené vánoční cukroví," píše čtenářka Monika. Děkujeme za recept.
10.12.2009 Rubrika: | Komentářů 22 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Mrkvánky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Taky jsem vyzkouseli, ale dala jsem dvojnasobek mrkve, protoze mi to testo prislo takove mdle, takze jak tu ctu, tak to bylo spis podle Ijaku.
A mrkev jsem nestrouhala, ale drtila, aby to slo lepe vykrajovat.
A dneska jsme s detmi vyzkouseli inovaci - do testa jsem nadrtila ~200g tvrdeho syra a neobalovali jsme v cukru. Syrove mrkvanky maji jeste vetsi uspech nez ty sladke.
Tak jsem je dodělala a jsou báječné. Dělala jsem je podle receptu ijaku a fakt jsou moooc dobré. Díky
Tak jsem včera vytvořila, ale příště bych asi zkusila variantu od Ijaku - těch 130 g mrkve je asi málo. A mouky jsem musela dát zase pro změnu víc,hrozně se to lepilo. Nicméně něco jsem obalila v cukru, něco polila čokoládou. Uvidíme, jaký to bude mít úspěch. Ale je fakt, že patří k těm méně sladkým.
TULI: Ani žádnou jinou ztuženou holku??
ijaku: nemam ani IVU !!!
300g hladké mouky, 250g strouhané mrkve, 250g ztuženého tuku, půl balíčku prášku do pečiva, tuk na plech, cukr na obalení.
TULI: Já teda nevím, ale já ten recept dělám ze ztuženého tuku, jako např. z Ivi
- vypada to, ze vyzkousim.....ale mam problem - nemame HERU- muzu dat maslo ???
Holinka: dam tech 250 g mouky ... ostatni je stejne ?? dik
já tohle dělávám, slepuju marmeládou a navrch citronovou polevu. To je taky mňamka.
znám buchty řepánky,velmi dobré ale cukroví mrkvánky čtu nebo slyším dnes poprvé ,paní zrovna peče tak ji zaúkoluji aby ty mrkvánky udělala,samo že jí pomůžu
také patří k našim oblíbeným, ale dávám méně mouky, jen 250 g.
Bridgetj: do lískového těsta také nedáváš cukr. Osladí to marmeláda, či obalení v cukru
Mne to docela taky láká
Mne to docela taky láká
O víkendu je udělám....se těším, už slintám asi 2 týdny na ně....
monja: Toho blbce jsem myslela na sebe. Jenom se mi sekl komp, takže tam mělo být "Otázka pro vás od blbce Ale i tak díky moc.
Bridgetj: jak píše monja, obalíš to v cukru..tím se to osladí
Bridgetj: Blbec odpovídá ten recept je jednoduchej - šťávy tam moc není - o vánocích je ta mrkev už taková nic-moc a sladký je to od obalovacího cukru, peče se to asi 12 minut na 180°C
Otázka pro blbce: Ta šťáva z mrkve se tam nechá nebo odlije?? A chuťově je to jak, když je to bez cukru?? A ještě na kolik a jak dlouho se to peče??
Otázka pro blbce: Ta šťáva z mrkve se tam nechá nebo odlije?? A chuťově je to jak, když je to bez cukru?? A ještě na kolik a jak dlouho se to peče??
vykrajuju čtverečky, na každý prcnu trošičku povidel a přehnu dva rohy, jakoby poloviční šáteček... a jak to mizí...