Nanaimo řezy
Potřebujete:
na základní vrstvu: 115 g másla, 50 g cukru, 25 g kakaa, 1 vejce, 5 ml vanilkového extraktu nebo 1 balíček vanilkového cukru), 170 g mletých BeBe sušenek nebo piškotů, 75 g strouhaného kokosu, 60 g vlašských ořechů najemno nasekaných; pekáček 20x20 cm
na druhou vrstvu: 55 g másla, 240 g moučkového cukru, 15 g vanilkového pudinku, 45 ml mléka
na polevu: 120 g čokolády na vaření nalámané, 20 g másla
Postup: První vrstva: V horké vodní lázni nebo v hrnci s dvojitým dnem (tzv. písklákem) smíchejte máslo, cukr, kakao, vejce a vanilku, až směs zhoustne do konzistence pudinku. Odstavte. V míse promíchejte mleté sušenky, kokos a ořechy a vše přimíchejte do předchozí kakaové směsi. Vše vtlačte do pekáčku o rozměrech 20x20 cm. Druhá vrstva: Smíchejte máslo, moučkový cukr, práškový cukr, vanilkový pudink a mléko. Vše dobře vyšlehejte a hmotu rozetřete na první vrstvu. Dejte do lednice nebo mrazáku a nechte pořádně ztuhnout. Poleva: Rozpusťte čokoládu na vaření s máslem, dobře promíchejte a rozetřete na ztuhlou hmotu. Dejte opět vychladit. Před úplným ztuhnutím čokolády nakrájejte na čtverečky o velikosti 2x2 cm.
Za recept děkujeme čtenářce s nickem YXH.
14.12.2009 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Nanaimo řezy
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.jo a ubrala jsem cukru v druhé vrstvě na 100 g a je to ještě hoodně sladké -až moc
sharon: manka: holky,jsme asi rozmlsaný.pudink v tom cítím škrobový
manželovi to moc nee.známe lepší.ale věřím že to někomu může mooc chutnat
takže tohle nebude patřit mezi naše receptíky
googlik: jako ten prášek pudinkový do toho dám syrový?? jsem asi natvrdlá.
pekáček 20X20 .....to je malý to zblafnu sama a ještě se budu olizovatgooglik: potom písni jaký to bylo...
Kremzina: ušleháš
Tan pudink se nevaří? Já bych ho před vmícháním do másla uvařila. Nebo se to taky dělá v horké lázni?
takmě už e to chladíuvidíme jaké to bude
Linda: mně čokoška zhrudkovatěla pokaždé, když jsem ji rozehřívala na moc vysokou teplotu. Ono to chce jen maličko tepla, jinak je to v čoudu...
Rozpustit cokoládu s máslem... tak s tím mám nehezké zkusenosti a nikdy více, vznikla mi jakási hrudkovitá absolutne nerozmazatelná hmota. Asi jsem nekde udelala chybu