Rozinkové sušenky
Potřebujete: 600 g ovesných vloček, 100 g rozinek, 300 ml horké vody, 4 PL sekaných vlašských ořechů, 2 PL oleje, skořici, vanilku, mořskou sůl
Postup: Přísady promícháme a zalijeme horkou vodou, z těsta tvarujeme malé koláčky, které klademe na vymazaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Recept pochází z knihy Jonášův průvodce zdravou kuchyní od Margit Slimákové a Josefa Jonáše, Eminent Praha 1996
2.12.2010 Rubrika: Cukroví | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Rozinkové sušenky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Tak jsem je upekla,mohlo by se tam dát i trochu medu.Placičky jsem dělala mokrýma rukama,jinak se lepily na ruce.Manžel už je mlsá u televize,jsou dobré, hlavně zdravé!
nééé, tohle je děsně zdravé, to já mám lepší!! Je tam stejné množství tuku, ovesných vloček a cukru, pak je tam hladká mouka, trochu prdopeče, mléko a pak dobroty, co dům dá. Udělám je na vánoce, jen se po nich zapráší.
jdu na to - mám na to chutˇ!
ovesný vločky máme rádi . Chtěla bych to zkusit.
...konečně recept na sladké, kde se nepoužívá cukr. Vyzkouším