Mandlová kolečka se sádlem
Potřebujete: 210 g hladké mouky, 160 g sádla, 80 g mandlí, 75 g moučkového cukru, 1 celé vejce, špetku soli
Postup: Mandle povaříme, sloupneme, necháme vychladnout a jemně nastrouháme na strojku (klidně pomelte 2x). Utřeme sádlo s moučkovým cukrem. Vejce vyšleháme vidličkou. Nyní postupně přidáváme po jednotlivých surovinách a v malém množství k sádlu s cukrem sůl, mandle a přibližně polovinu vyšlehaného vejce. Přidávejte mouku, míchejte, a až hmota nejde mísit, vyklopte vše na pomoučený vál a hmotu hněťte. Zpracovávejte tak, abyste dostali rovnoměrně prohnětené těsto. Nyní přikryjte potravinářskou folií a nechte na dvě hodiny odpočinout. Předehřejte troubu na 180 °C. Vál posypte moukou, část těsta dejte na vál a rozválejte do placky vysoké asi 1 cm. Vykrajujte tvary - nejlépe se hodí kolečka jako na linecké. Potřete rozšlehaným vejcem. Pečte asi 6 minut. Nechte vychladnout na plechu. Možno pocákat čokoládovou polevou.
20.12.2010 Rubrika: Cukroví | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Mandlová kolečka se sádlem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.já jsem zkusila vanilkové rohlíčky z másla i sádla a ty ze sádla jsou stále tvrdé jak podešve, ty s máslem už nejsou "sežrány" byly krásně křehké
ono to pečení se sádlem má něco do sebe. Letos jsem poprvé zkusila vanilkové rohlíčky půl na půl máslo a sádlo. Byla jsem překvapena, rohlíčky křehounké a přitom drží tvar. Já vím, že jsem zase objevila Ameriku. Třeba taková orinka tak peče co je živa, ale já nikdy neměla potřebu experimentu až teprve letos