Malinové makronky s bílou čokoládou
Ingredience:
130 g moučkového cukru
110 g mandlové mouky (nebo najemno namletých mandlí)
2 bílky (o pokojové teplotě)
65 g cukru krupice
4-5 kapek růžového barviva
Náplň:
50 ml smetany – 40-45 % tuku
100 g bílé čokolády
45 g malinového džemu Schwartau
Postup:
1) Smíchejte moučkový cukr s mandlovou moučkou. Směs nasypte stranou do velké mísy.
2) Cca pětinu bílku dejte na stranu, zbytek našlehejte, dokud z nich nebude sníh. Přidejte do směsi cukr a kapky barviva.
3) Začněte bílkovou směs postupně přidávat do velké mísy ke směsi cukru moučky a mandlí. Přidejte zbývající bílek.
4) Směs nandejte do pytlíku s tryskou.
5) Na plech vyloženy pečicím papírem nastříkejte kolečka o průměru 3 cm. Nechte je cca 4-5 hodin uschnout.
6) Předehřejte troubu na zhruba na 140 stupňů. Makronky pečte cca 10-12 minut.
7) Makronky nechte na plechu vychladnout, sundejte je z něj, až nebudou horké.
8) Mezitím si připravte vodní lázeň. Do hrnce dejte smetanu a povařte.
9) Dejte hrnec z plotny, přidejte čokoládu a míchejte, dokud se zcela neroztaví v horké smetaně.
10) Krém nechte vychladit – cca 45 minut, pak vymíchejte dohladka a přidejte malinový džem Schwartau. Opět co nejlépe promíchejte.
11) Náplň dejte na polovinu makronek, spojujte je k sobě po dvou.
12) Nechte je vychladit, skladujte je na chladném místě ve vzduchotěsné nádobě.
Tip: Makronky pečte nejlépe den nebo dva před Vánocemi.
2.12.2011 Rubrika: Cukroví | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Malinové makronky s bílou čokoládou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Ja se makronky ucila nekolik mesicu, nez se mi povedly, ale stoji to za to. Rozdala jsem je loni jako vanocni darky do krasnych krabicek a vsichni byli nadseni
Asi radsi udelam moje obycejne penove pusinky a dam do nich ty mandle. Jsou o moc jednodussi a chutna to stejne.
TOHLE VUBEC NEZNAM - ANI JSEM TO NIKDY NIKDE NEVIDELA.... ale muze to byt VYBORNE ....
evropka: u Paula mají zatraceně dobrý snad všechno
ale udělat dobrý makronky teda není zrovna jednoduchá záležitost
Nejak si nedovedu predstavit, ze by nenasákly urcitou vlhkost z krému a marmelády a nezmekly .
makronky miluju hlavně ty od paula