Drobenková dobrota
.jpg)
Potřebujete: Necelé kilo jablek, 10 dkg perníku na strouhání, trochu skořice, citronovou šťávu, 5 dkg nerafinovaného cukru (tzv. cassonade), 15 dkg mouky a 10 dkg másla.
Postup: Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtky či osminky. V hlubokém talíři smíchejte nerafinovaný cukr se skořicí a jablka v této směsi obalte. Plátky jablek přeložte na pekáček (keramickou či skleněnou zapékací mísu), klaďte hustě vedle sebe.
Drobenku připravíte následujícím způsobem: Smíchejte mouku s máslem nakrájeným na kostičky (máslo doporučujeme vyndat z lednice dříve, aby změklo). Přisypte nastrouhaný perník a lžíci cassonade. Výše uvedené suroviny propracujte tak, aby nevzniklo těsto, ale sypká hrudkovitá směs (drobenka). Pokud je hmota příliš sypká, přidejte trochu másla.
Drobenku rozprostřete rovnoměrně na jablka tak, aby nebyla vidět. Pečte asi 30 minut, až je drobenka zlatavá.
Tip na servírování: s kopečkem citronového sorbetu či vanilkové zmrzliny vytvoříte přímo slavnostní dezert!
17.10.2007 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Drobenková dobrota
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
mňam

Tohle, kdybych dělala, tak tu drobenku sním jen tak syrovou a zbudou mi jen jabka