Likérový dortík
.jpg)
Potřebujete: 15 dkg cukrářských piškotů, 1/2 kg ovoce (banány, hrušky, kompotované jahody, borůvky...), 1/2 kg mascarpone (nebo tvarohu, čerstvých sýrů typu Lučina), 2 dl zakysané smetany, 5 cl likéru (pomerančového, kávového, mandlového, kokosového,...), moučkový cukr.
Postup: Vychlazenou zakysanou smetanu chvíli šlehejte elektrickým šlehačem (aby byla nadýchaná), pak přidejte moučkový cukr a ještě chvilku šlehejte. Promíchejte s mascarpone.
Připravte ovoce: oloupejte a nakrájejte na plátky, případně nechte okapat (pokud je kompotované). Smíchejte likér 1:1 s vodou.
Do keramického nebo skleněného pekáčku rozložte první vrstvu cukrářských piškotů. Postříkejte zředěným likérem. Rozprostřete ovoce a potřete krémem. Postup opakujte, až vyčerpáte všechny suroviny. Před podáváním je třeba likérový dezert uchovávat v chladu.
Tip: pro děti místo likéru postříkáme piškoty šťávou z kompotu.
Recept zaslala čtenářka s přezdívkou Cukrářka. Děkujeme.
26.10.2007 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Likérový dortík
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
hmhm, to vypadá moc jedle....
.gif)
To vyada velice sympaticky!

mňamkáááááááááááááááááááááááááááááááááááááá...!!!!!