Mandlovník
.jpg)
Potřebujete: 125 g másla, 150 g krystalového cukru, 100 g mandlí, 40 g škrobu, 3 vejce, špetku soli, máslo na vymazání formy.
Postup: Máslo nechte změknout a poté vyšlehejte s cukrem do napěněné bílé hmoty. Zapracujte jemně mleté mandle, postupně přidejte vejce, bramborový nebo kukučičný škrob a špetku soli. Dobře promíchejte.
Dortovou formu vymažte máslem, na dno vložte pečicí papír. Pečte po dobu 40 minut při 180° C.
Nechte vychladnout na mřížce.
Tip: do těsta můžete kápnout potravinářskou esenci nebo rovnou stopečku likéru.
12.11.2007 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5