Bábovka i dort
.jpg)
Potřebujete: 45 dkg hrubé mouky, 30 dkg pískového cukru, 7 dkg cukru moučka, 5 vajec, 6 bílků, 1 prášek do pečiva, 1/2 litru vlažné vody, 15 dkg oleje.
Postup: 4 žloutky a 1 celé vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte olej, mouku s práškem do pečiva, vodu a nakonec ušlehaný sníh. Těstem naplňte jak bábovkovou formu, tak formu na dort. Dort chutná nejlépe politý kyselejší polevou – citronovou nebo pomerančovou.
Recept zaslala naše šikovná čtenářka anitech. Děkujeme.
20.11.2007 Rubrika: | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Bábovka i dort
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
anitech: týýý jo, tak tohle neznám, ale podle ingrediencí bych tipla, že to musí být vláčné a dobré!
Určo vyzkouším!

Aja: já jsem náááhodou Dobromila Úsporná. Vždyť z té dávky uděláš dvě věci. Do bábovky normálně hodíš 4 vejce a nereptáš a tady je jedno navíc. No řekni, že uděláš dort z jednoho vajíčka.

to opravdu není dusivka, je moc dobrá i jako mramorovaná

Dělám podobnou,suchá rozhodně není,asi má každý jinou chuť
.gif)
anitech: Ty jsi jak Dobromila...vraž do toho pět vajec...
.gif)
jasmine: nemůže být suchá, vody je tam dost a na promaštění je tam taky dost oleje. Peču ji také a žádná dusivka to teda není
jasmine: dělám podobnou bábovku, olej a voda jsou tam v množství 3/4 sklenky a je to výborné těsto na cokoliv! Vláčné a dobroučké. Mezi skautíkama od mé dcery se nejvíc ujala buchta z tohodle těsta s meruňkama. A můj otec přímo miluje bábovku z tohodle těsta - mramorovanou. Prostě takové universální dobro

anitech: tys šikulka

jasmine: Je tam dost oleje na to, aby těsto bylo hebké, oficielně se ta bábovka jmenuje péřová. Tedy žádná buchta dusivka

no nic proti tomu,ale místo vody bych dala mléko,osobně mámvyskoušeno ,že s vodou je tosušší