Štola podle Marie Rottrové
Potřebujete: 2 hrnky polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru, 1 hrnek mléka, trochu rumu, 1 vanilkový cukr, 1 kypřicí prášek do pečiva, 3 vejce, 20 dkg tuku.
Postup: Cukr, celá vejce a tuk ušleháme. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva, mléko a rum. Podle chuti přidáme rozinky, mandle, ořechy, kandované ovoce, kousky čokolády – od všeho trochu. Pečeme v chlebíčkové formě.
Za recept děkujeme čtenářce Blance z Brna.
9.1.2008 Rubrika: | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Štola podle Marie Rottrové
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.lidule: tvarohovou dělám je moc dobrá
Já taky dělám s tvarohem a nemá chybu
Elí: to musí být dobrota!!
já tam dávám kostku tvarohu do toho těsta
Elen: Do normální hrnkový stačí na tuhle dávku mouky jedno velký nebo dvě malý vejce, ale tohle bude asi vláčnější..?
Lhasa: jojo, štoloidní
orinka: To je fakt... Ale taková lepší, "štoloidní"
orinka: jooo, holt v jednoduchosti je krasa
Teda, nechci urazit, ale je to prachsprostá hrnková buchta!
uvidíme, ale o víkendu to zkusím upéct