Třešňový koláč
.jpg)
Potřebujete: konzervované třešně či višně, 15 dkg hladké mouky, 20 dkg cukru, 3 celá vejce, 1/2 l mléka, špetku soli
Postup: Nejprve smíchejte sypké suroviny (mouku, cukr, sůl) a přidejte tři celá vejce. Přilijte mléko. Těsto má mít takovou hustotu jako těsto palačinkové. Třešně (nejlépe odpeckované) smíchejte s těstem a vlijte do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Nejpozději za půl hodiny bude koláč hotov, pečte na 180 °C.
29.1.2008 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Třešňový koláč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
naskočí to
já dělám podle švédského receptu
pekáček vymazat máslem
párečky se nakrájejí podélně na na 2 nebo 3 kousky
na to kečup
zalít řídkým palačinkovým těstem
tešdto míchám v ručním mechanickém šlehači....
(nahoře kličky, 2 metličky)

Co mají rádi v Normandii: clafoutis limousin
Autor: archiv
27.03. 16:28
Oblíbenou pochoutkou v Normandii je třešňový nákyp Clafoutis limousin. Třešně omyjeme a zbavíme stopek. Posypeme je 50 gramy cukru a necháme hodinu pracovat. Mezitím svaříme mléko s rozdrceným vanilkovým luskem. Vajíčka, zbylý cukr a sůl utřeme do krému. Do něj vmícháme mouku. Vlažné mléko bez lusku přilijeme do těsta, přidáme griotku či rum a těsto necháme hodinu odpočívat. Formu vymažeme máslem a vsypeme do ní třešně, které přelijeme vaječným krémem (třešně musejí zůstat rovnoměrně rozložené). Pečeme v troubě asi 25 až 30 minut při teplotě 200 °C. Hotový nákyp ozdobíme moučkovým cukrem.
• Suroviny - 500 g tmavých třešní - 100 g cukru - 350 ml mléka - 3 vejce - 100 g mouky - 1 polévková lžíce griotky nebo rumu - půlka vanilkového lusku - sůl - máslo na vymazání formy - moučkový cukr na posypání
Vytisknout Poslat
.gif)
zkusím...a uvidíme....Díky za recept, mám ráda jednoduchý buchty

Co to nakypří????? Není to divné????? Ale musí se to aspoň našlehat ne????

V zahraničí se tomuto koláči říká Clafoutis - a funguje to i bez prdopeče
tohle bych neriskovala. Ani sníh z bílků, ani prášek do pečiva, vyjde z toho hutná nenaskočená placka. Nic to nenakypří.
je to vůbec koláč? není to jen velká palačinka upečená v troubě?
.gif)
Není tam žádný prdopeč?
.jpg)