Císařská bábovka
Potřebujete: 6 vajec, 20 dkg pískového cukru, 30 dkg másla (Hery), 6 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu, 30 dkg hladké nebo polohrubé mouky, trochu prášku do pečiva, strouhané oříšky a nalámané kousky čokolády.
Postup: Z bílků a pískového cukru ušleháme tuhý sníh. Z tuku a moučkového cukru vyšleháme pěnu a pomalu zašleháváme žloutky. Přilijeme rum, zamícháme oříšky a čokoládu, nakonec vmícháme mouku a sníh. Pečeme pomalu při teplotě 150-160 °C.
"Úspěch jsem si pojistila ještě trochou prášku do pečiva, i když v původním receptu to není," dodává čtenářka Blanka. Děkujeme za recept.
31.1.2008 Rubrika: | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Císařská bábovka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Tak jsem se ukecala a teď to mám v troubě.Dělala jsem to z šesti vajec (máme zvířátka,co je dávají,tak nešetřím),a taky mi to vyšlo do dortový.Akorát jsem byla líná mydlit ořechy,tak jsem je nahradila kokosem.
Lhasa: taky jsem ji dělala jen z polo-dávky,páč by se mi nevešla do formy.
Elen: taky je té bábovinky už jenom půlka,dávala jsem ochutnávat kamči,buchtina do ní vjela jako blesk.Kamča chválila recept a moje pekařské umění.
Já jsem něco podobnýho dělala o víkendu. Ovšem z poloviční dávky, protože dávat do "buchty" víc než kostku tuku a tři vejce mi připadá jako zhůvěřilost A bylo toho akorát do dortové formy.
celina: teda ty jsi akční :-)
Bábovička svůj název kopíruje
Já už ochutnala a jdu se podělit i s kamarádkou
Myslím, že čtenářka Blanka už svými lahůdkami šlape na paty Pandímu klanu
tak jsem se dala do pečení,udělané jedna dvě,voní to až za humna
Taková bábovka s kakaem nebo horkou čokoládou a šlehačkou
bábovku mám ráda, s oříšky jsem pekla minulý týden, ale bez té čokolády