Nahá jablka
.jpg)
Potřebujete: 4 jablka, 10 dkg rozinek, 10 dkg lískových oříšků, práškový cukr, máslo, 40 ml rumu, skořici. Na omáčku: 15 dkg čokolády na vaření a 5 dkg másla.
Postup: Rozinky, lískové oříšky, rum a cukr smíchejte a povařte asi 5 minut na slabém ohni. Jablka omyjte a oloupejte, zbavte jádřinců tak, aby zůstala celá. Potom je naskládejte do zapékací misky vymazané máslem. Prázdný střed naplňte rozinko-oříškovou směsí, poklaďte vločkami másla a posypte skořicí. Vložte do předem vyhřáté trouby a pečte 15-20 minut.
Mezitím vytvořte čokoládovou omáčku z čokolády na vaření, másla a pár lžic vody. Všechny suroviny míchejte na mírném plameni, až vytvoří hladkou hmotu.
Na dezertní talířek vložte pomocí servírovací lopatky jablko a polijte jej kolem dokola čokoládovou omáčkou. Vršek ozdobte mátovými lístky nebo cukrářskou dekorací (stříbrnými či zlatými kuličkami).
13.2.2008 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Nahá jablka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
já osobně myslím, že škoda ničit tolik dobrého materálu, doporučuji jablka sníst syrová a přikusovat ty ostatní ingredience. Na úplný závěr bych ty vitamíny zalila rumíkem,

IVUSKA 56: tou taky
A dobré by bylo plít to vanilkovým krémem. Mňam.