Tenký tvarohový koláč
.jpg)
Potřebujete: 1/2 kg polotučného tvaru ve vaničce, několik lžic mléka, 5 lžic moučkového cukru, máslo, 3 hrušky, 2 vejce, na ozdobu: ovoce v kontrastní barvě (jahody, borůvky).
Postup: Hrušky oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na plátky. Tvaroh vymíchejte s několika lžícemi mléka od hladké hmoty, přidejte celá vejce, cukr a dobře promíchejte. Zapékací misku vymažte máslem, dno poklaďte hruškami a zalijte tvarohem. Koláč je velmi brzo hotov - asi za 20 minut. Vyjměte jej z trouby, nechte zcela vychladnout a před podáváním dozdobte ovocem.
"Koláč je díky ovoci velmi osvěžující," píše čtenářka Andy, která má recept od manželovy maminky. Děkujeme.
23.5.2008 Rubrika: | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Tenký tvarohový koláč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
hele holky, je to sice dobré, ale Lenka Moučková se k tomu nevyjádřila.Pekla si to ?

hele holky, je to sice dobré, ale Lenka Moučková se k tomu nevyjádřila.Pekla si to ?

podle popisu to bude opravdu tenký,a já jako labužník tvarohu to zkusím.Dělám něco podobného,ale s těstem na piškot a na to tvaroh,takže vím že ten tvaroh se pečením zpevní.Ale přidala bych tam možná víc mléka a sypký puding,tím to stopro bude hmota.A ještě to péct na pečícím papíru(radši)a taplota nevím, moc asi vysoká být nemusí tak 170C,?
nechci sýčkovat, ale připadá mi to jako taková upečená omeleta.
Myslím si, že určitě bude držet pohromadě, ale já bych ušlehala vejce s cukrem a ještě trochu vanilkového cukru, potom do toho přidala ten tvaroh lehce zamíchat a nevím podle konzistence bych až potom přidala nebo nepřidala to mléko. tekutina se vypaří.
nagy: v tom případě nechápu, proč by se měl péct a ovoci zničit vitamíny. Líp by bylo tvaroh našlehat a ovocem proložit, zasyrova a bez vajec.

No, je tam napsané, tenký tvarohový koláč, takže určitě nějak moc nenabyde a asi se taky možná bude muset jíst tou lžičkou, ale určitě to bude dobrá a opravdu osvěžující kombinace
Není tam žádné kypřidlo, chybí mouka nebo aspoň krupička, na to, aby to nadlehčila vejce, je jich tam málo a kromtoho v předpisu není sníh z bílků....tohle bych neriskovala.

Jo a na kolik stupňů se to peče??
1567: No, taky jsem nad tím uvažovala.

Vypadá to zajímavě, lehce a dobře. Asi už vím co budu péct o víkendu. Jen asi zaměním hrušky za jablka. Jen by mě zajímalo, jestli je to na nějakou formu nebo menší pekáč

Ale asi se musí jíst lžičkou, nééééé? neumím si představit, že tam ty hrušky drží a nejsou rozpečené - tekuté