Jogurtové řezy
.jpg)
Potřebujete: 20 dkg pískového cukru, 26 dkg polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, 4 vejce, kompot z jakéhokoliv ovoce, jeden 500gramový bílý jogurt, 1 vanilkový puding, 400 ml mléka, 7 dkg cukru moučka, tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu
Postup: Žloutky ušlehejte s cukrem a olejem do pěny, postupně zašlehávejte mouku a horkou vodu. Přimíchejte vanilkový cukr a potom trochu mouky rozmíchané s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh ze 4 bílků. Vlijte na pekáč a rovnoměrně rozetřete. Pečte při 180 stupních. Uvařte puding, přimíchejte moučkový cukr a po vychladnutí jej zašlehejte do jogurtu. Vychladlý upečený piškot poklaďte ovocem a zalijte jogurtovým pudinkem. Nechte v ledničce ztuhnout.
Děkujeme jasmine za recept.
5.6.2008 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jogurtové řezy
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Ivana, a kolik tlžic té horké vody? Jaksi to zde chybí,
teda s pudinkem dělám krém na dort, ale vmíchat jogurt mě nenapadlo. Tak to vyzkouším

Pandice: neboj, nevznikne blemcanina, jde to i takto a výsledek je stejně dobrý

tak to zkusím, vypadá to lákavě

výborný recept,,přesně,jak se píše,žádné změny
.gif)
Mám technickou připomínku. Šlehala bych vejce s cukrem a přidávala po lžících horkou vodu, teprve potom zašlehala olej a mouku. a přidala sníh. Podle výše uvedeného postupu by asi vznikla blemcanina
