Rebarborový koláč
.jpg)
Potřebujete: balíček listového těsta (případně listové těsto již rozválené na pečicím papíře), necelé kilo rebarbory, 15 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, kelímek zakysané smetany, 3 vejce, trochu strouhanky.
Postup: Rebarboru omyjte a oloupejte, nakrájejte na malé kousky. 1 vejce rozkvedlejte. Těsto rozprostřete na koláčovou formu, případně na menší plech s vyššími okraji a potřete rozkvedlaným vejcem jak dno, tak okraje. Dejte na chvilku do trouby, aby "vajíčkový lak" ztvrdl. Vyndejte, posypte strouhankou, poklaďte kousky rebarbory a posypte 10 dkg cukru, znovu vložte do trouby asi na 20-25 minut na 200 stupňů Celsia. Mezitím elektrickými metlami spojte zakysanou smetanu, 2 vejce, cukr a vanilkový cukr. Koláčovou formu vytáhněte a na rebarboru vylijte směs se zakysanou smetanou. Dejte péct na 180 stupňů Celsia asi na 15 minut.
Tip:
* Rebarbora je kyselá, proto je v receptu použito 10 dkg cukru na její poprášení. Kdo chce zachovat její nakyslou chuť, může snížit množství cukru.
* Zakysaná smetana s vejci také "stáhne" kyselost rebarbory.
20.6.2008 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Rebarborový koláč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.To vapadá velice lákavě, rebarboru mám ráda. Udělám to v neděly.