Třešňový koláč
.jpg)
Potřebujete: 1 balíček rozváleného listového těsta, 1 kg vypeckovaných třešní, vejce, 100 g krystalového cukru, 100 g mandlových plátků, 65 g másla, případně 100 ml višňového likéru nebo třešňové šťávy
Postup: Předehřejte troubu na 180°C. Rozbalte listové těsto, vložte na 10 minut do trouby, aby se "zatáhlo". Pak na jeho povrch naskládejte vypeckované třešně. Smíchejte cukr, rozpuštěné máslo, vejce, mandle a likér (případně nahraďte nízkotučnou smetanou). Nalijte směs na ovoce a pečte, až se povrch koláče zabarví dozlatova. Třešně můžete nahradit například jablky, špendlíky apod.
22.7.2008 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5