Koláč s překvapením
.jpg)
Potřebujete: 40 dkg vypeckovaných třešní, 1 balíček ochucených sušenek (se zázvorem, kakaem nebo skořicí), 2 celá vejce, kelímek smetany na vaření (asi 200 ml), 8 dkg moučkového cukru, 1 balíček lístkového těsta, griotku (nebo čokoládový likér)
Postup: Sušenky nalámeme na malé kousky. Ty vložíme do třešní místo pecky. Lístkové těsto rozválejte do koláčové či dortové formy a třešně na ně poskládejte. Vyšlehejte celá vejce, cukr a smetanu, ke konci přidejte trochu griotky (likéru). Zalijte jimi podklad z listového těsta a třešní. Troubu předehřejte na 200 °C, vložte do ní formu a teplotu stáhněte na 180 °C. Koláč je rychle hotov, asi za 30-40 minut.
18.8.2008 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Koláč s překvapením
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Může to být dobré,ale než bych nacpala ty sušenky do pěti třešní,tak bych zbylé zblajzla.Tohle určitě vymyslela Magdalena Dobromila,aby učila hospodyňky trpělivostiTohle rozhodně dělat nebudu
a pokud se do toho některá pustí,dejte mi vědět,pokloním se jí až k zemi

Tak to určitě dělat nebudu je to piplačka a potom 1 kg třešní bylo,když ještě byly, za 60 Kč. To by byl drahý koláč a ještě té piplavé práce
ne ne, ale dobré to být může

Aja: ale mohla by si tím zaměstnat děti - nadlouho bys měla pokoj
.gif)
Určitě bych se s tím kor nepatlala a napřed poházela třešně a na ně sušenky...když už tedaNějaké nadívání třešniček by mne asi nikdo nedonutil provádět

A co takhle použít třešně kompotované či mražené?

Celkem se mi to zdá piplačka,abych mrňavý třešně vypeckovala a dávala tam sušenky,a navíc je dávno po třešních.