Třené buchty
.jpg)
Potřebujete: 15 dkg másla, 5 dkg cukru, 5 žloutků, trochu citronové kůry, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 3 dkg droždí, 1/2 l mléka, 60 dkg mouky, špetku soli, máslo na potření
Postup: V míse třeme čtvrt hodiny 15 dkg másla, 5 dkg cukru, 5 žloutků, trochu citronové kůry a 1/2 sáčku vanilkového cukru. Do utřeného dáme vykynutý kvásek ze 3 dkg droždí, 2 kostek cukru a koflíku mléka. Promícháme, přidáme 1/4 l mléka, 60 dkg krupičkové mouky, trochu soli. Dobře vypracované těsto necháme vykynouti. Po hodině dáme vykynuté těsto na vál, rozválíme, nakrájíme na čtverečky a plníme libovolnou nádivkou. Pekáček vymažeme hodně máslem nebo sádlem a buchty tam jednu po drué dáváme. Mašlovačkou, v teplém másle nebo sádle namočenou, mezi sebou buchty mažeme, aby se nespekly. Hotové pomažeme ještě trochu máslem a necháme asi 1/4-1/2 hodiny dokynouti. Vykynuté dáme péci do dobře prohřáté trouby asi na 20-30 minut. Je-li kůrka nahoře růžová a tvrdá, jsou již upečeny.
Recept pochází z knihy Zlatá kuchařka s rozpočty, A. Kejřová - M. Kuchařová, nakladatel St. Kuchař v Hradci Králové, 1947.
20.8.2008 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Třené buchty
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Krupičková mouka je prosím jaká?Ještě jsem to nikdy neslyšela :)

hm,vyzkouším a poznám
Kejřkovou mám doma, hned to zkontroluju, jestli je to správně

Honízkovi buchty jsou výborné, ale trochu levnější těsto dělávám často. Nejradši mám plněné trochou tvarohu a povidlí.
Lenka Moučková: Mám doma kuchařku z roku 1936 a jsou tam fakt skvělé recepty.
Však je to také recept z roku 1947 - v tom je jeho kouzlo.
Hm, buchty jsem nepekla už dlouho.
.gif)
Honzíkovy buchty - jsou výborné, ale v tomto receptu je mnoho tuku a žloutků- "jasmine"má pravdu

ježíš buchty ,no ty miluju,jen slintám při čtení receptu,ale kdo to má péct,sotva udělám plný plech ,když kluci přijedou za chvíli je po nich tento recept je sice starý ale trochu moc žloutků a tuku,vždyt se ještě hodně mastí,a při pečení buchty tzv. musí plavat v tuku