Jogurtový koláč

Potřebujete: křehké těsto (nejlépe již připravené, rozválené na pečícím papíru z obchodu), rodinné balení bílého jogurtu typu hollandia, 50 ml citronové šťávy, 5 dkg cukru, vanilkový cukr, 3 vejce
Postup: Do klasické koláčové formy vložte těsto a vytvarujte jej i podél stěn. Vystřihněte kolo z pečicího papíru o vnitřním průměru koláče, položte jej na těsto a vysypte hrachem (aby těsto drželo tvar). Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia, vložte koláčovou formu do trouby a těsto zprudka zapečte - asi tak 10 minut. Pak hrách i pečící papír sundejte a vložte ještě asi na 5 minut do trouby - aby se povrch "zatáhl". Vyndejte z trouby a nechte odpočívat. Mezitím vymačkejte šťávu z citronů (nepoužívejte citronku) a vyšlehejte ji s vejcem, cukrem a 30 dkg jogurtu. Na vlažné těsto vlijte jogurtovo-citronovou hmotu, uhlaďte a pečte asi 20-25 minut.
Tip:
* koláč může zůstat takto "přírodní", nebo na těsto můžete položit alginátové ovoce či drcené lískové oříšky
* hotový koláč můžete ozdobit meduňkou
21.8.2008 Rubrika: Moučníky | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jogurtový koláč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.co je alginátové ovoce?to nemůžete napsat česky?

tak tyhle typy koláčů přímo miluju aspon vím co si na víkend udělat díky