Jahodový dort
.jpg)
Potřebujete: piškotový korpus, asi 1/2 kg jahod (případně mix borůvky, maliny...), mléko, pudinkový prášek s vanilkovou příchutí, cukr, máslo, smetanu ke šlehání, ztužovač šlehačky, jahodovou marmeládu
Postup: piškotový korpus rozřízeneme na polovinu, spodní díl potřeme marmeládou. Jahody naklademe hustě vedle sebe, zalijeme vychladlým pudinkem uvařeným podle návodu a zjemněným oříškem másla, přiklopíme druhou polovinou korpusu. Vyšleháme šlehačku a potřeme jí vršek dortu, ten můžeme ještě dozdobit strouhanou čokoládou nebo čokoládovou polevou. Strany nepotíráme, abychom dali vyniknout barevnému kontrastu jahod a krému.
Tip: Na vršek korpusu vytvořte z čokoládové polevy, lentilek či čokoládové rýže motiv, který potěší vašeho školáka (třeba i většího):
* jedničku, jde-li do první třídy
* kytku, auto, sluníčko, jméno....
1.9.2008 Rubrika: Dnešní recept | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5