Buchta dvojmaková

Potřebujeme: Bílý a modrý mák, práškový cukr, polohrubou mouku, mléko, slunečnicový olej, vejce, prášek do pečiva.
Postup: Pomeleme hrnek bílého a modrého máku v poměru 3:1, přidáme hrnek práškového cukru, tři hrnky polohrubé mouky, hrnek mléka, hrnek slunečnicového oleje a 4 vejce. Pořádně rozmícháme a na závěr přisypeme prášek do pečiva. Nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v troubě asi při 160°C.
26.9.2008 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Buchta dvojmaková
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Asi výborný recept. V obchodech jsem se ale s bílým mákem nesetkala. Jistě je buchta také výborná, když bude jen z modrého máku. U nás ale frčí kynuté těsto.