Hrušky na karamelu
.jpg)
Potřebujete: 1 kg hrušek, 150 g pískového cukru, 50 g hladké mouky, 50 g másla, 1 vejce, trochu sušeného droždí
Postup: Do koláčové formy o průměru asi 22 cm vysypte 100 g pískového cukru a dejte do trouby zkaramelizovat. Až je karamel hotov, vyjměte z trouby. Mezitím oloupejte hrušky, zbavte je jadřinců a nakrájejte na silnější plátky. Poklaďte jimi karamel, tiskněte je k sobě. V míse smíchejte zbylý cukr, rozpuštěné máslo, vejce, pak přidejte mouku a trošku sušeného droždí (asi půl kávové lžičky). Těstem pokryjte hrušky a dejte do trouby péct po dobu asi 40 minut na 180 °C. Koláč vyjměte z formy až po vychladnutí.
Tip: podávejte se šlehačkou nebo zakysanou smetanou
9.10.2008 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hrušky na karamelu
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Madluška+1: já to hodila pod gril a do 10 minut to bylo.cukr posyp rovnoměrně aby s eněkde nespálil a jinde ještě nezačal karamelizovat.měl ajsme málo hrušek tak jsme dala i jabka a bylo to super

googlik: a jak dlouho asi trvá udělat ten karamel? a na kolik stupňů dát troubu? děkuji
já ho dnes zkoušela a byl výborný.k tomu jsme dala zakys. smetanu a posypala směsí kakaa a skořice.