Sauté z jablek se sorbetem
.jpg)
Potřebujete: 1 jablko na strávníka, máslo, nerafinovaný cukr, rum, sorbet citronový nebo jablečný
Postup: Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a rozkrájejte na pravidelných 8 částí. V pánvičce s nepřilnavým povrchem rozehřejte trochu másla, dno pánvičky poklaďte plátky jablek a posypejte nerafinovaným cukrem. Opékejte na mírném ohni, po chvilce jablka obraťte. Až cukr začne karamelizovat, přidejte 100 ml rumu a ještě chvíli prohřívejte.
Na dezertní talířek rozložte jablka, přelijte rumovým sosem. Polévkovou lžící vykrojte porci sorbetu a dejte na jablka. Můžete podávat s cukrářskými neplněnými trubičkami.
Tip: citronový sorbet můžete nahradit skořicovou zmrzlinou
15.10.2008 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5