Medovník
.jpg)
Potřebujete: těsto: 20 dkg cukru krupice, 2 celá vejce, 10 dkg másla, 1 lžíci sody, 6 dkg medu, dále 50 dkg hladké mouky; krém: 0,5 l studeného mléka 10 dkg hrubé mouky 1 vanilkový cukr, dále 250 g másla a 15 dkg cukru.
Postup: Ze surovin na těsto (kromě mouky) vyšlehejte metličkou v teplé lázni hmotu konzistence krému, pak přimíchejte mouku. Na válu vypracujte těsto, rozdělte ho na 3 díly, hmotu vyválejte na pečicím papíře a upečte postupně 3 placky tak, aby měly zlatavě hnědou barvu. Nezapomeňte je propíchat před pečením. Ze surovin na krém uvařte kaši. Pak utřete 25 dkg másla a 15 dkg cukru, utřenou hmotu spojte s kaší. Po upečení placky sundejte z pečicího papíru a odkrojte okraje. Ty rozdrobte a dejte stranou na pozdější posypání medovníku. Drobečky můžete navíc smíchat s mletými vlašskými ořechy. Placky spojujte krémovou nádivkou, můžete je dokonce pokapat rumem či potřít marmeládou. Řezy nechte do druhého dne uležet v ledničce, pak podávejte.
"Já rodinu rozmazluji a přidávám do krému zkaramelizované slazené kondenzované mléko," píše čtenářka Dagmar. "Neotevřenou plechovku vařím 2 hodiny ve vodě." Děkujeme za recept.
5.12.2008 Rubrika: | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Medovník
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Já mám těsto trochu jiné a dělám kávový krém,je mňam.
Milé dámy,
děkuji za odkaz.
Medovník - tedy korpusy už mám upečené, ještě zbývá nezkazit krém.
Já totiž vždycky něco zvržu.
Ale to těsto je mňam.
orinka: JÁ VAŘÍM HNED VÍCE NAJEDNOU A ONY MI NEOTEVŘENÉ VYDRŽÍ NACHYSTANÉ NA JINDY...

sweet: nevařím ho, protože rodina mi nežere karamel

orinka: ale když on je ten karamel tak strašně dobrej ...oblestít to můžeš tak, že jich naráz třeba děláš víc a schováš si je do zásoby, já osobně bych to ale nevydržela a sežrala to
Vždycky, když vidím návod, že se má maličká plechovka Salka vařit dvě hodiny ve vodní lázni mi napadne, jestli ta spotřeba plynu nebo elektřiny za to stojí a nedá se to nějak fikaně obelstít.

annie: http://www.apetitonline.cz/recepty/920-medovnik.html
Ahojky - kde bych našla ten recept podle Apetitu?
Díky.

Juana: taky dělám podle Apetitu, ale Salko vařím, pracný recept, ale TAK dobrej , měla jsem s tím velkej úspěch

Medovník jsem párkrát pekla podle receptu z Apetitu a je to dost pracný. Ale chutnal zatím každému, i lidem, co moc sladký nemusí. Krém dělám jen ze Salka a mléka, je sice hodně tekutý, ale to vůbec nevadí, protože se vsákne do placek, které jsou tvrdší. Musí se nechat proležet a pak je fantastický.
.gif)
No ono je víc variant. až na to, že je to dost složitý recept, ale velmi dobrý