Bábovka bez mouky

Potřebujete: 250 g bramborového škrobu Amylon, 5 vajec, 150 g cukru, 2 pudinky (vanilkové), 1/4 l oleje, 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, špetka soli, trocha citronové kůry. Podle chuti lze do těsta přidat např. kousky čokolády a bezlepkového piškotu nebo kousky oříšků
Postup: Žloutky s cukrem a olejem ušleháme, přidáme škrob, pudinky, prášek do pečiva, citronovou kůru a vanilkový cukr. Nakonec osolíme a přidáme sníh z pěti bílků. Pečeme zvolna na vymaštěné a kukuřičnou moukou vysypané formě. Zapíchnutím špejle do bábovky zjistíme, zda je už pečená.
Recept pochází z knihy Bezlepková kuchařka od Lenky Fridrichové.
11.2.2009 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Bábovka bez mouky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
Tisknu a dnes se dám do práce. Dělám jednu buchtu také s pudingem a je výborná, tak tvůj recept určitě vyzkouším.