Šneci se skořicí
.jpg)
Potřebujete: na těsto: 1 kostku droždí, 2 lžíce cukru, 1 lžičku soli, 2 dl mléka, 100 g rozpuštěného tuku (může být i méně), 1 lžičku kardamomu, 1 vejce, 550 g hladké mouky
na nádivku: 150 g měkkého tuku na pečení, 100 g hnědého cukru, 3-4 lžičky mleté skořice
Postup: Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme skoro nelepivé těsto (možno použít domácí pekárnu) a necháme asi 30 minut kynout. Vykynuté těsto vyválíme na plát o tloušťce asi půl centimetru. Potřeme nádivkou, kterou jsme vyrobili smícháním všech ingrediencí. Těsto potřené nádivkou srolujeme a nakrájíme na asi 3 cm silné špalky, které po řezu prsty trochu rozmáčkneme. Položíme řeznou stranou na plech vyložený pečicím papírem a necháme kynout asi 10 minut (dobu, než se vyhřeje trouba). Pečeme 12-14 minut na 210 stupňů Celsia.
"Hotové šneky můžeme (pokud je rodina nestačí sníst) pokapat cukrovou nebo čokoládovou polevou," doporučuje čtenářka Linda. Děkujeme za dánský recept.
8.6.2009 Rubrika: | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Šneci se skořicí
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
IVUSKA 56: díky, aspoň neumřu hloupá.....
sharon: dává se do kynutých těst nebo třeba do kávy. Je to dost aromatické koření, ale i u nás se dá sehnat.
Tak já mám švédský recept a potírám to zásadně máslem a skořicovým cukrem, nebo marcipánem, který naředím trochou mléka, aby se dal roztírat a zkoušela jsem oříšky - taky moc dobré. Dávám je do velkých pečících košíčků, potřu vejcem a posypu hodně hrubým cukrem (perlovým)
.gif)
hotové (horké) bych potřela rozpuštěným másle s rumem
.gif)
kardamon jsem nikdy nepoužila a ani nevím jak vypadá....stydím se , ale je to tak!

No už jsem se lekla,že se jedná o skutečné šneky....hlemýždě....
.gif)
Nemíchejte nádivku. Špatně se to pak maže na těsto. Ideální je pomašlovat olejem nebo rozehřátým tukem, pocukrovat a poskořicovat...
jo, to jsou ty moje oblíbené Františky. Je to vynikající.
.gif)
Někdy si šneky koupím, ale recept tady mi udělal radost, dobrý tip. Co taky pořád vymýšlet pro ty hladový krky?
Tisknu a po práci mířím pro hnědý cukr. S bílým by to nebylo ono.

tak my je děláme z lístkového těstaa jsou

Skřicové šneky doma milujeme.