Zapečené jahody s drobenkou
.jpg)
Potřebujete: 1/2 kg jahod, vanilkový cukr, 170 g polohrubé mouky, 90 g másla, krystalový cukr, kukuřičný škrob, piniové oříšky
Postup: Dno zapékací misky pokryjte směsí sestávající z jedné čajové lžičky kukuřičného škrobu, vanilkového cukru a polévkové lžíce krystalového cukru. Okapané jahody bez stopek rozprostřete na tuto sypkou směs. Nyní vytvořte drobenku z mouky, másla nakrájeného na kousky, 7 dkg krystalového cukru, polévkové lžíce vanilkového cukru, špetky soli a přibližně 4 dkg rozemletých piniových oříšků (například rozmixovaných tyčovým mixérem). Drobenku rozprostřete rovnoměrně po celé ploše zapékací misky tak, aby jahody byly pokryté. Troubu předehřejte na 200 °C a pečte 30 minut. Podávejte vlažné.
7.7.2009 Rubrika: | Komentářů 14 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečené jahody s drobenkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
Almega: Zapomnělas na jitrničky, které nám rostou na stromech
Dobrotě, které chybí spodní vrstva drobenky, se říká crumble. Je to pro našince změna, ale proč nezkusit něco jiného než obvykle. U tohoto receptu vznikne díky kukuřičnému škrobu a cukru takové mňam blátíčko

Bridgetj: Jóo,vy moraváci,vy si žijete...Teplo máte,meruňky máte,víno máte...a my tady na západě jen zimu,mokro a zataženo!!!

pokryjte směsí sestávající z jedné čajové lžičky kukuřičného škrobu, vanilkového cukru a polévkové lžíce krystalového cukru-to se mi zdá strašně málo, ale jinak to vypadá zajímavě,ještě jsem o tomhle neslyšela

U nás (Brno) je to všeho dosti - jahody, maliny, rybíz, třešně, angrešt - né že bych se teda chtěla chlubit

evica: frkni tam reveń, ale ta chce víc cukru

já to dělám jen z drobenky, rozdělené na dva díly...a je to dobré i s meruňkami, černým rybízem, revení
dělám to na plechu...ale fakt se to musí jíst jen lžičkou, je to výborné, křupavé

evica: u nás už je teda po jahodách
Linda: Nevím, mně prostě jahody bez nadýchaného piškotového těsta nějak nesedí, asi jako jest kečup bez hranolek...

To těsto se udělá z té drobenky,je to takovej obrácenej koláč....

Kdepak,jsou teprve teď u nás...a maliny teprve zrajou....

Jenže už je po jahodách,
.jpg)
Kawa: rekla bych, ze to je pointa, ale netusím jak se to vyndavá z pekáce... asi rovnou lzickou ... a nebo to drzí nejak pohromade?
nějak mi pod ty jahody a drobenku chybí těsto...