Jahodová pěna
.jpg)
Potřebujete: 1 mističku nízkotučného tvarohu, 1 kelímek nízkotučné zakysané smetany, 1/2 kg jahod, moučkový cukr (med nebo odtučněné slazené kondenzované mléko)
Postup: Tvaroh, zakysanou smetanu, jahody i cukr rozmixujte. Dejte do mističek, vychlaďte a před podáváním zdobte lístky máty anebo čokoládovou rýží (nebo jiným cukrářským prodávaným zdobením).
Tip: pro ty, co potřebují "něco zakousnout", podávejte na talířku piškoty
8.7.2009 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jahodová pěna
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
vypadá to jedle,ale pěna to určitě nebude.Brala bych kdyby to byly rozmixované jahody,cukr a bílek,tyhle suroviny při šlehání vytvoří pěnu,ale tohle složení co píšou tak to bude mít konzistenci podobnou termixu a né pěny.

Majucha: se slehackou je to jeste lepsi
.jpg)
Majucha: Já to chápu tak, že je to jen ilustrační foto

V návodu se píše všechno rozmixovat a finíto, ale na obrázku zřetelně vidím tři vrstvy, přestože jsem poloslepá. Chápu to dobře, že spodní je mix tvaroh a jahody, prostředek jsou samotný jahody a vršek je samotnej tvaroh? Nakolik je důležitá ta beztučnost tvarohu a smetany? Tvaroh je bez problémům, ale shánět se s netučnou zakysanou mi připadá krapet na hlavu... na chuti ani konzistenci to podle mého nic nezmění a projednou, navíc pro děti, který to vyběhaj, je to snad fakt jedno