Jablečný koláč s bramborovou moučkou
.jpg)
Potřebujete: 800 g jablek, 10 g bramborového škrobu, 300 ml mléka, 70 g hnědého, jemně mletého cukru, 80 g jemně mletých mandlí, 2 celá vejce, oříšek másla
Postup: Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme ji hrubou moukou (nebo kokosem). Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Dno koláčové formy rovnoměrně poklademe plátky jablek a posypeme jemně mletými mandlemi. Poklademe zbylými plátky jablek. V míse vyšleháme vejce a přidáme hnědý cukr spolu s bramborovou moučkou, kterou prosijeme přes sítko (je potřeba, aby nezůstala jako jedna hrudka). Přidáme mléko pokojové teploty, šleháme a získanou hmotu rovnoměrně vlijeme na jablka. V předehřáté troubě pečeme na 180 °C asi 40 minut.
Tip: mandle můžeme nahradit lískovými oříšky
9.9.2009 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jablečný koláč s bramborovou moučkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
protože pokud je to skutečný nerafinovaný cukr, měl by mít víc vyživových látek

já myslím, že klidně můžu dát náš bílý cukr, přece jej nepůjdu shánět, kvůli takovému malému množství

anitech: jestli je tím myšlenej třtinovej, tak ten má jinou chuť, než bílej řepnej rafinovanej. Takovou medovou
.jpg)
anitech: protoze je to recept odnekud z daleka (USA ) a tam se snad ani jiný nez hnedý cukr nepouzívá. Podle me cukr jako cukr, hnedý tomu jenom pridá barvu

já dávám na obrácený koláč normálně piškotové těsto nebo těsto jako na šlehačkovou bábovku

no může to být dobré,ale proč ausgerechnet hnědý cukr?