Biskupský chlebíček
.jpg)
Potřebujete: na dvojitou dávku: 6 žloutků, 28 dkg cukru, 28 dkg oříšků, 28dkg polohrubé mouky, sníh z 6 bílků, nasekanou čokoládu, rozinky, případně kandované ovoce, špetku skořice.
Postup: Prosátý cukr a žloutky ušleháme doběla a přidáme ostatní ingredience, nakonec vmícháme zlehka mouku a pevný sníh ze 6 bílků. Pečeme dorůžova ve dvou rovných chlebíčkových formách, které důkladně vymažeme a vysypeme moukou.
"Pokud biskupský chlebíček brzy nezbaštíte, vydrží dlouho v alobalu v lednici či v chladu," dělí se o radu čtenářka sharon. Děkujeme za recept.
15.10.2009 Rubrika: | Komentářů 42 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Biskupský chlebíček
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon: Aha, tak to bych neměla radit, omlouvám se.. Díky!
.gif)
Deafina: aby se nesrazil....

Arna: Dvojitou dávku bys mohla upéct třeba ve formě na bábovku nebo v dortové.
Ale je fakt, že když chlebíček, tak chlebíček.

sharon:
.jpg)
sharon: dik určitě udělám
.gif)
to mám radost, že chutná.....já už taky půlku zblajzla.....a na skořici nezapomínejte je tam mňam a voníííííí........já už ho ve dvou formách peču roky, jeden je málo a tak se upečou dva zaranu
.gif)
Boubel: U nás už je to skoro snědený. Škoda že nemám dvě formy.

Arna: Jo a dala jsem tam vajíčka 4, protože mám doma jen malý.

Arna: dle fotky to vypadá že to mám stejně vysoký jak ty.
.gif)
Boubel: A máš to vyšší než já?

Arna: Je to naprosto luxusní mňamkózní
.gif)
Boubel: Já jí tam taky nedala a je to výborný.

Arna: a já tam zapomněla dát skořici
.gif)
Boubel: Ona má sharon pravdu, rovnou dvojitou dávku, už jsem půlku sežrala.

Arna: Už to mám v troubě. Dala jsem teplotu 165°C. Těsto bylo opravdu dost hustý, ale chuťově dobrý. Tož uvidíme
.gif)
Je trošku placatý,asi to fakt chtělo na vyšší teplotu, ale je chuťově výborný. Na čokoládu jsem si vzpměla až když jsem tam měla sníh, tak tam není. Je tam to ovoce, rozinky a ořechy.
Díky, sharon

Arna: Tak to dám na míň. Peče dobře, ale u dvířek je větší teplo, takže to musím šoupnout dál od nich.
.gif)
Boubel: To je moc, tak 140-150, ale je to asi podle toho jak ti peče trouba. Už jsem to vyndala, čekám až to vychladne. Budu referovat.

Arna: Na kolik to pečeš? Já dala 175°C.
.gif)
Tak už peču. Bylo to hrozně hustý,tak jsem zvědavá jaký to bude.