Žloutkové řezy

Potřebujete: 500 g listového těsta, 1 vejce, moučkový cukr. Na krém: 250 g mléka, 100 g cukru, 70 g škrobové moučky, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky
Postup: Těsto vyválejte, nakrájejte na menší kousky, propíchejte vidličkou, vložte na plech a potřete rozšlehaným vejcem. Upečte do zlatova.
Krém: Mléko smíchejte s cukrem, škrobovou moučkou, vanilkovým cukrem a žloutky a ve vodní lázni uvařte za stálého míchání hustý krém.
Krémem pak slepujte plátky listového těsta, které můžete ještě nakrájet na menší kousky. Na závěr posypte moučkovým cukrem.
22.2.2010 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Žloutkové řezy
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
kremšmity miluji
.gif)
IVUSKA 56: Také bych řekla , já ušlehám vychladlý pudink s máslem do hladkého krému.A ještě horní plát potírám pikantní marmeládou a nahoru citronovou polevu.

Přiznám se, že toto je pro mne cukrářský výrobek profesionální a zatím mne nikdy nenapadlo ho vyrobit podomácku. Ale proč ne!
Nepatří tam náhodou do toho krému máslo? Ve žloutkových řezech co dělám já je.
Tetička tomu říkala kremšmity.

IHope: Jo jo, taky to znám jako kremeše.
toto zní velmi dobře a je to jednodušší, než ta moje piplačka - kdy z lístového těsta dělávám buďto šátečky s náplněmi, nebo rohlíčky či trubičky. Hlavně ty šátečky dají moc práce a někdy náplň při pečení vytéká. Takže tuto baštu co nejdříve vyzkouším

Na Slovensku tomu rikaji kremese. Babicka nam to delavala jako extra velkou odmenu. Jednodussi je upect jeden plat v celku a jeden pokrajeny, cely plat potrit vychladlym kremem a poklast mensimi kousky a podle nich dort rozrezat.