Moskurretter = kokosový kolác

2 vejce a 250 g cukru společně utřeme a postupně přidáváme 1,5 dl mléka, 300 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 lžičky vanilkového cukru, 1 lžíci kakaa, 150 g rozpuštěného tuku. Všechno smícháme a pečeme při 180 °C asi půl hodiny.
Než se buchta upeče smícháme si náplň: 4 lžíce rozpuštěného tuku, 100 g moučkového cukru, 1 lžíci kakaa, 1 lžičku vanilkového cukru, 75 g strouhaného kokosu, 4 lžíce teplé kávy. Směs by měla mít konzistenci hustého krému, pokud je moc hustá, přidáme po lžíci kávy a tuku, pokud je moc řídká, přidáme kokos.
Upečenou buchtu vyndáme z trouby, na horký korpus natřeme náplň a necháme společně vystydnout (náplň se už nepeče).
8.3.2010 Rubrika: | Komentářů 28 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Moskurretter = kokosový kolác
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
Tak ještě upravuju komentář, přes noc ten kokosovej vršek správně dotuhnul, je to takový žvejkavější a lepší než večer :-)
.gif)
Tak jsem to vyzkoušela... koláčová forma je malá,ječela jsem hrnečku dost a ono to stejně pokračovalo v kapání :-) jinak to ujde, taková bábovka se sladkou opatlákou...
Linda: klíďo
.jpg)
Jsem netusila kolik veselí zpusobím jedním receptem ..... chcete poslat dalsí????

majucha:

Vlastně z toho bude takový oříško-rumový koláč se zakysanou smetanou . Echt dánská specialita
.
Co poleva? Já bych tam taky nějakou prskla
martuš: třeba oříškama mletejma.
.jpg)
Vy ty nebohý buchte dáváte zabrat.... valím oci

orinka: kokos nerozmixuješ
martuš: tak ho rozmixuj!

talenka: 12:00 - to nezní špatně
talenka: a ještě čím bych nahradila kokos, když ho nemám ráda? nemyslím jeho chuť, jen to jak se vlezle dostane pod třetí zuby - ovšem tady na horkém korpusu se ta náplň zřejmě vsákne a rozplyne se, ne? jinak dobrý - vyzkouším
talenka: jojo nebo mě napadlo třeba kokosovej likér

už to mám - rumem

a teď mi řekněte, čím nahradím tu kávu, když ji nerada
Linda: Nevím jak v Dánsku, ale třeba ve Švédsku i máso je trochu slané i když se koupí neslané a to potom nemůžeš ničím přebít ani cukrem. A mám pocit, že jejich cukr sladí míň než náš, možná proto je ho tolik. Já vždycky ubírám.
JarkaP: Určitě máslo do náplně.
.jpg)
JarkaP: cukr jsem napoprvé dala vsechen, bylo to sladký ale ne lepive sladký. A tuk my máme univerzální margarin na smazení a do buchet, takze já vsede písu tuk na pecení (netusím co se pouzívá v Cechách), Do testa bych soupla proste neco co bezne pouzívás do buchet a navrch asi máslo. Jojo holka vítej v mém klubu... to je muj nikdy nekoncící boj s dovoz/vývoz receptama

Jo a taky mám tendenci u všeho dávat míň cukru, než je psáno - tady mám dát teda všechen?

Linda: a jaký tuk? Do té náplně bych dala asi máslo - nezdravé, ale nejchutnější