Buchta s nutelou

Potřebujete: 15 dkg hladké mouky, 10 dkg krystalového cukru, 5 dkg másla, 100 ml mléka, 4 polévkové lžíce nutely, 3 vejce, prášek do pečiva
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Z bílků ušleháme pevný sníh. Máslo rozpustíme. Mouku, cukr, mléko, nutelu, máslo, žloutky a 1/2 prášku do pečiva smícháme a pak zlehka vmícháme tuhý sníh. Chlebíčkovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou (nebo kokosem), nalijeme těsto a vložíme do trouby. Pečeme 40-50 minut. Stav pečení zkontrolujeme špejlí.
Tip: můžeme podávat s mátovým čajem
4.6.2010 Rubrika: | Komentářů 21 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Buchta s nutelou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
skoda nutely

Bridgetj: Ja delam vsechno jenom z hladke a vsechno je dobre, az na knedle, ale ty mi nesly ani doma z hrube mouky, tak to je jedno.
Delam misto toho noky.
U nas se hruba mouka nesezene vubec, polohruba nekdy ale je silene draha, tak pouzivam to co je.
.jpg)
Teda z hladké zadělávám kynuté těsto,ale to to zkusím,máme doma Nelinku,když tak si pochutná.
.gif)
manka: já vysypávám strouhankou a jsem spokojená. S hladké mouky už jsem také dělala, ale já dávám 2/3 polohrubé a 1/3 hladké mouky. Recept mám po manince jako olejová bábovka. Tu má nejraději. S tou nutelou ale zkusím, jen abych ji před tím nesnědla
.gif)
nemusí být špatný, ale asi bych dala polohrubou mouku..... a upekla aspoň ze dvou dávek.....

evropka: Tak ať se daří. Já máslové dorty a zákusky nemusím. Mám raději tvarohové nebo pudinkové.
.jpg)
Bridgetj: čoveče vidíš to,dva citrónymusím udělat dort,a pěkně máslovej,ať se máme

evropka: já peču tuhle: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=39271 a všem chutná. Je krásně mokrá a vláčná, vůbec není suchá. Akorát dávám 1 větší citron a cukru jen 160. Nemám moc ráda přeslazené. I když v tom receptu jsou 2 citrony.

já bych si to dala hned! Sem s několika řezy!
.jpg)
A JÁ včera upekla citrónovou bábofku,samé máslo a mně nechutná,není to ono,tuhá,divná

Bridgetj: a prima je, když se dolů do bábovky do těch důlků dají mandle, celý, hezky to pak vypadá a každý dílek má nahoře mandli

Bridgetj: no já právě nevím, s hladkou takovýhle nepeču, myslím, že s pol. to musí být nadýchanější.

Bridgetj: no já bábovku kokosem proto, že i když děláš bábovku jen třenou, tak ona potom voní a i chutná po kokosu, což mám ráda

LenkaT: Aha, tak to je dobrý. Já se k tomu nikdy moc neměla, páč jsem nevěděla, jestli se moc nepřipálí a nebude to chuťově mimo. Já používám jenom pečící papír. Ale poku je potřeba tvarovaná forma, vysypávám strouhankou

manka: A jaký v tom je rozdíl po upečení??
.jpg)
To by mohlo doma zaujmout, jdu koupit nutelu.
Kokosem jsem taky vysypávala, nejcasteji bábovkovou formu a chutnal stejne kokosove, nepripálil se a pokud se pamatuji zustal i bílý, ono uz je to pár roku kdy jsem naposledy pekla bábovku.

Bridgetj: chuťově dobrý, my máme doma kokos rádi a trochu zhnědne, když to nespálíš, tak jen tak zežloutne

Bridgetj: jo???? já mám raději polohrubou nebo hrubou s hladkou míchanou. a nebo celozrnnou.

manka: Já normálně peču s hladkou moukou. Občas narazím na polohrubou, ale většinou mám recepty s hladkou.
LenkaT: A je ten kokos pořád světlý nebo je hnědý a chuťově je to jak??

taky vysypávám kokosem, je to prima. Ale hladkou mouku do takovýchto těst nepoužívám. jakýpak to je??