Hruškový chlebíček

Potřebujete: 1 zralou hrušku (nebo 1 kompotovanou, velmi dobře okapanou), 15 dkg polohrubé mouky, 10 dkg změklého másla, 20 dkg moučkového cukru, 5 dkg mletých lískových oříšků, 4 celá vejce, prášek do pečiva, špetku soli
Postup: Hrušku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Dáme na chvíli do lednice. Z mouky, másla, cukru, jemně mletých lískových oříšků, žloutků a prášku do pečiva umícháme těsto, do kterého přidáme kostičky ovoce a velmi opatrně vmícháme po troškách tuhý sníh. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem, vysypeme moukou (případně mletými oříšky), těsto do ní vlijeme, odhrneme směrem ke krajům a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C tak dlouho, až je povrch zlatavý a okraje chlebíčku se odtahují od formy (přibližně 40-50 minut).
2.7.2010 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hruškový chlebíček
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
manka: aby hezky držel a nepovolil...

to je hrozné, řekla jsem si, nebudu péct, ale jak jsem to přečetla, tak asi budu muset, aspoň maličkou bublaninu
Jak mám držet dietu? Taková dobrota, už se mi sbíhají sliny :-)

mlaskjen nevím,proč dáme ten sníh do lednice
.jpg)
ale na to mám velkou chuť