Křupavý štrúdl

Potřebujete: 350 g polohrubé mouky, 250 g ztuženého tuku, 1 vejce, 1 lžíci octa, 1/2 hrnku mléka (radši méně, přidávejte postupně), asi 6 oloupaných jablek, vanilkový cukr a mletou skořici na posypání, 1 vejce na potření a moučkový cukr
Postup: Z mouky, rozměklého tuku, vejce, octa a mléka vypracujeme vláčné těsto. Rozválíme, poklademe nastrouhanými jablky a posypeme vanilkovým cukrem a skořicí. Stočíme, konce pevně stiskneme. Přendáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě. Hotový štrúdl pocukrujeme moučkovým cukrem.
13.1.2011 Rubrika: Moučníky | Komentářů 15 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Křupavý štrúdl
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Elí: dikes !! ja dostala takovy hlad na neco dobreho - klidne strudl i satecky s marmoskou - ze jdu snist aspon banan ....
ano, je pul JEDENACTE VECER !!
.gif)
tady si vezměte.Ráno jsem pekla 4 nohavice Já dělám těsto z hladké mouky.
1kg hladké mouky
1/2kg sádla
1 půlkilový jogurt,trošku soli
uhňácám a hned rozdělím na 8 nohavic 4.upeču. a zbytek dám do pytlíčků do mrazáku.
.gif)
jé já bych si dala, mňam
medunka: taky děkuju, jak jsem chytrá tak tohle mi nikdy nenapadlo! A přitom je to tak logické....Fakt, velké díky. Taky mě štve, když je náplň kolem dokola.

taky bych si dala kousíček!!!

medunka: výborně,vyzkouším,škrob by ji mohl udržet pohromadě.Děkuji za radu.
.jpg)
kdo upeče?bych se na tenhle závin nechala pozvat
Kočkomilka: marmeládu lze dát i do štrůdlu nebo šátečků. Teplem se ale rozteče, proto je lepší připravit si marmeládovou náplň: marmeládu lehce rozehřát a vmíchat trochu škrobové moučky (nebo maizeny), třeba i pudingu. je to potřeba dělat opatrně, aby se nedělaly hrudky nebo si maizenu předem rozmíchat v trošce vody.

Mám od mamky recept na několik těst,ale stejně nejraději sáhnu po čerstvém lístkovém z nedaleké výrobny.Pod jablka taky dávám strouhanku.Opražení s cukrem je dobrý nápad,vyzkouším.Protože většinou peče 6-8 "nohavic", dělám jednu bez rozinek pro dceru,jednu s kokosem místo skořice a jednu,kde je skořice,rozinky a nasekané ořechy-pro manžela.
On má rád i šátečky s jahodovou marmeládou.Už jsem ji zkusila smíchat s rozdrcenými piškoty,pečlivě stisknu okraje,a stejně mi to teče po plechu.Máte nějakou vychytávku?
brigita: taky tak. Mám to ráda klasicky. Radši ale dělám pivní štrúdl, je tam taky ztužený tuk - což nic moc dobrého není - ale jednou za čas

brigita: Zachycení šťávy z jablek jde udělat tak, že strouhaná jablka promícháš s trochou pudingového prášku smíchaného s cukrem. Štrůdl pak neteče.

Používám hladkou mouku. Na rozválené těsto nasypu trochu strouhanky, kterou osmažím na tuku s trochou cukru krupice. Zachytí při pečení tekoucí šťávu z jablek. Na jablka dám ještě hrozinky, nebo nasekané vlašské ořechy.

dělávám taky s hladkou moukou, je to moc dobré těsto, s polohrubou vyzkouším taky!
neznám, ale rozhodně bych dala mouku hladkou, ta je tažnější.

ano, tak tohle tedy křupat bude