Pečená jablka s náplní z perníku
.jpg)
Potřebujete: perník na strouhání (nebo zbytky doma pečeného perníku), 4 jablka, 2 PL rumu, sáček vanilkového cukru, 20 g másla, špetku soli
Postup: Máslo necháme změknout. Jablka necháme neoloupaná, celá, zbavíme je jadřinců tak, že jablko "neprorazíme" až na druhou stranu. Vršek jablka seřízneme, aby byla zkosená. Dužinu uchováme a nakrájíme na drobné kousky. Perník nakrájíme na plátky a 2-3 plátky nastrouháme/rozsekáme v robotu. Přidáme k dužině spolu s rumem, vanilkovým cukrem a máslem a dobře promícháme. Jablka touto směsí naplníme a dáme do zapékací misky vymazané máslem. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 45 minut na 180 °C. Podáváme teplé. Můžeme podávat s vanilkovým krémem.
18.1.2011 Rubrika: Moučníky | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Pečená jablka s náplní z perníku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: určitě, já si taky tak píši
a KL je kávová lžička
sharon: Ahááá to bude ono, nějak mi to nezapaluje.
.gif)
PL....asi polévková lžíce......
Jo, to by mně mohlo chutnat. Jen nevím, co je to za jednotku PL? Kolik teda toho rumu?
.gif)
ochutnala bych......