Karamelový závin

Potřebujete: listové těsto, solené máslo, jablka, karamel, rozšlehané vejce
Postup: Listové těsto rozválíme natenko. Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvičce rozpustíme trochu soleného másla a jablka chvíli opékáme. Postupně opečeme všechna jablka. Necháme vychladnout. Jablka rozprostřeme na těsto, pokapeme karamelem, zavineme, dáme na plech a pečeme v troubě, až je povrch těsta zlatavý. Potíráme rozšlehaným vejcem.
19.1.2011 Rubrika: Moučníky | Komentářů 20 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Karamelový závin
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
Sofffie: tak protézu zatím nemám, ale už moc dlouho to trvat nebude a nechám si ji udělat.........

Sofffie: na obězubní i na ruku

sharon: syrový, jo? Nalepí se ti na protézu.
hele, a nejlepší bude udělat klasický, jak je kdo zvyklý, a do těch jablek dovnitř zamíchat karamelový pudinkový prášek. Chutnat to bude karamelově a navíc to bude držet jabka, aby netekly.
.gif)
Bridgetj: si udělám kompot a listové těsto budu přikusovat.....

sharon: No, možná by nebylo špatné ty jablka nepéct na másle, ale rovnou je udělat v sirupu z cukru a vody
sharon: a autor receptu drží bobříka mlčení.
.gif)
orinka: to já taky , ale tady se na něm opékají jablka.....
s tím soleným máslem....těsto na štrúdl má být trochu osolené, aby mělo dobrou chuť, tak možná kvůli tomu. To pomazánkové slanější je, jinak solím každé těsto, i sladké.
.gif)
sharon: to bylo první, co mě napadlo, když jsem četla recept Nestačilo by obyč máslo?
.gif)
a proč solené máslo ?
štrúdl jsem udělala onehdy, je to pár dní-zbylo mi pomazánkové máslo. Ještě jsem ho nikdy takto nevyráběla, ale byl opravdu dobrý a těsto se zpracovávalo dobře. Lehounký recept pro děti, nejhorší je nastrouhat jabka.

anitech: Jo jo, není nad štrůdlííík
.gif)
to asi bude klasický karamel . Máslo+cukr a může to být dobrý
anitech: To bude to pravé

anitech:

Bridgetj: napadlo mě vykašlat se na karamel a udělat klasický štrůdl
Bridgetj: orinka: mě ještě napadly roztopené karamelky, tak dělám na vánoce burizonový salám...

orinka: Taky nad tím přemýšlím. Vařené salko to asi nebude. Jedině mě napadl takový ten v té butele, co se dává třeba na zmrzlinový pohár. Bývají různé příchutě.
jakým karamelem? To si ho mám upražit na pánvičce nebo jak?