Hruškový chlebíček

Potřebujete: 160 g polohrubé mouky, 150 g másla, 150 g cukru krystal, 3 celá vejce, 60 g jemně mletých mandlí, prášek do pečiva, konzervované hrušky
Postup: Předehřejte troubu na 180 ° C. Hrušky nechte okapat a nakrájejte na malé kostičky. Do mísy rozklepněte celá vejce, přidejte cukr a třete, až hmota zpění a nabyde. Mouku smíchejte s mletými mandlemi a půlkou sáčku prášku do pečiva. Pak přidávejte postupně k vaječno-cukrové hmotě, přilijte rozpuštěné máslo. Dobře promíchejte a přidejte kostičky hrušek. Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem a vysypejte moukou. Vlijte těsto a rozhrňte jej ke krajům. Pečte 40-45 minut, až je povrch zlatavý a okraje moučníku se odtahují od formy.
24.1.2011 Rubrika: Moučníky | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Hruškový chlebíček
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
Mám podobný recept, ale s jablky. Vrch se sype skořicovým cukrem.